اندیکاتور لایه اول و دوم استراتژی ACD
سلام. تو این پست می خوام نحوه کارکرد و تنظیمات اندیکاتور ACD که در سایت تریدینگ ویو پابلیش کردم رو براتون توضیح بدم.
همین ابتدا، جا داره از جناب آقای دکتر یزدانی تشکر کنم که بنده رو با این سیستم آشنا کردند. دوره آموزشی استراتژی ACD رو می تونید از وبسایت ایشون تهیه بفرمایید.
تو این اندیکاتور، مولفه های ذیل از استراتژی ACD پیاده سازی شده:
- خطوط OR.
- خطوط A.
- خطوط C.
- پیوت رنج (Pivot Range) یک روزه.
- پیوت رنج چند روزه (قابل تنظیم).
- قابلیت تنظیم بازه زمانی OR.
اول یه توضیح خیلی مختصر از لایه اول و دوم استراتژی ACD عرض می کنم، بعد نشون میدم چطور این اندیکاتور رو به چارت تریدینگ ویو اضافه کنید و در نهایت، پارامترها و چونگی تنظیم کردنش رو با هم مرور می کنیم.
مرور مختصری بر اندیکاتور لایه اول دوم استراتژی ACD
سه مفهوم اصلی در لایه اول، و دو ناحیه در لایه دوم سیستم ACD تعریف شده که در این بخض خیلی سریع مرورشون می نیم.
لایه اول استراتژی ACD
سه مفهوم اصلی در لایه اول تعریف شده که هرکدوم، در قالب دو سطح قیمتی (Price Level) فرموله میشه. این سه مفهوم عبارتند از:
- خطوط OR یا Opening Range.
- خطوط A.
- خطوط C.
خطوط OR
این خطوط یک بازه قیمتی رو برای ما مشخص می کنن. بازه مذکور، عبارت است از رنج اولین کندل یک تایم فریم پایین (معولا 15 دقیقه ای) در بازه زمانی معاملاتی (Market Session) مد نظر ما. به عنوان مثال، اگر تایم فریم اصلی ما روزانه باشه و تایم فریم پایین تر ما 15 دقیقه ای، OR میشه بازه قیمتی از High تا Low اولین کندل 15 دقیقه ای روز. ناحیه مذکور در این اندیکاتور با دوخط افقی به رنگ آبی فیروزه ای مشخص میشه که از زمان مورد نظر ما (شروع بازه زمانی معاملاتی) شروع میشه و تا 24 ساعت بعدش امتداد داره.
طبق گفته مارک فیشر در کتابش، این رنج (یعنی OR) بازه ای هست که وقتی قیمت از یک طرفش خارج میشه، از نظر آماری غیرمعموله که مجددا وارد این رنج بشه و از طرف دیگه خارج بشه. در نتیجه میشه این رخداد غیر معمول رو (در صورت وقوع)، یک سیگنال بالقوه لانگ یا شورت در نظر گرفت.
خطوط A
این خطوط که در این اندیکاتور آبی پررنگ هستن، به میزان 10% ATR ده روزه، بالا و پایین ناحیه OR رسم میشن. این 10% که بهش ضریب A میگیم و پریود اندیکاتور ATR، در این اندیکاتور قابل تغییر و تنظیمه.
خطوط C
این خطوط که در این اندیکاتور خاکستری رنگ هستن، با ضریب یشتری نسبت به خطوط A (معمولا 15% ATR ده روزه)، بالا و پایین ناحیه OR رسم میشن. طبق تعاریف و دلایل ارائه شده در کتاب مارک فیشر، این خطوط به تشخیص و تایید اون سیگنال های بالقوه کمک می کنن.
این سه مفهوم، لایه اول استراتژی ACD رو شکل میدن که به کمک اونها، میشه سیگنال های بالقوه رو شناسیی و رصد کرد.
لایه دوم استراتژی ACD
در این لایه دو ناحیه تعریف میشه که با توجه به موقعیت قیمت نسبت به اونها، نقش یک بازه حمایت یا مقاومت داینامیک براساس رفتار قیمتی در روزها گذشته رو ایفا می کنن. به قول خود فیشر در کتابش، نواحی پیوت (Pivot Range) نوعی ناحیه پنجره ای یا Rolling هستن که برای هر روز، محاسبه و استفاده میشن. فرمول محاسبه این نواحی یکسانه، اما پریود محاسباتی اونها فرق می کنه.
اولین ناحیه که بهش ناحیه پیوت روزانه (Daily pivot range) میگیم، با مستظیل زرد رنگ در این اندیکاتور نمایش داده میشه. ناحیه دوم که بهش ناحیه پیوت چند روزه میگیم هم با مستطیل قرمز رنگ نمایش داده میشه. تعداد روزها (یا همون پریود) برای محاسبه ناحیه دوم قابل تنظیمه، اما معمولا 3 یا 5 در نظر می گیرنش.
مستطیل مذکور در این نواحی، محسور به دو سطح قیمتی و ابتدا و انتهای نشست معاملاتی تنظیم شده در اندیکاتور هست. فرمول محاسباتی این سطوح هم به این صورت هستن:
- HL2
- HLC3 + abs(HLC3 – HL2)
که البته برای هر ناحیه، با پریود مربوط به اون ناحیه محاسبه میشن.
اینم از لایه دوم استراتژی ACD. وظیفه نواحی حمایتی و مقاومتی تعریف شده به وسیله این لایه هم کمک به فیلتر کردن سیگنال های رصد شده در لایه اول هست.
استراتژی ACD دو لایه دیگه هم داره، که از پیاده سازی اونها در این نسخه رایگان صرف نظر شده و به عنوان تمرین واگذار شده – چه تمرین سختی …! (الکی گفتم، فقط یکی شون سخته.) خب، بریم سراغ نحوه استفاده از این اندیکاتور.
نحوه استفاده از اندیکاتور لایه اول و دوم ACD
برای افزودن اندیکاتور به چارت به این شکل عمل کنید:
- وارد سایت تریدینگ ویو بشید.
- روی گزینه Chart کلیک کنید.
- روی گزینه Indicators کلیک کنید:
- در فرم باز شده (مطابق شکل زیر)، در قسمت جستجو تایپ کنید “acd” و در قسمت نتایج، روی گزینه “ACD Layers – 1 & 2” کلیک کنید:
ACD Layers – 1 & 2 - اگر با همچین شکلی مواجه شدید:
تایم فریم چارت رو کمتر از روزانه (مثلا 15 دقیقه ای) ست کنید (در واقع برای استفاده از این اندیکاتور، همیشه باید این کار رو بکنید).
- اینم نتیجه نهایی، خدمت شما:
اندیکاتور لایه اول و دوم ACD
خب، اینم از انداختنش رو چارت. ناگفته نمونه که این اندیکاتور اوپن سورس هست و می تونید مطابق میل و خواسته هاتون تغییر و توسعه ش بدید. برای این کار و اگر با زبان پاین اسکریپت آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنم دوره آموزش زبان پاین اسکریپت رو تهیه بفرمایید تا خیلی سریع در این زمینه راه بیوفتید.
خب بریم سراغ تنظیماتش.
تنظیمات اندیکاتور لایه اول و دوم ACD
برای نمایش فرم تنظیمات اندیکاتور، موس رو ببرید روی عنوان اندیکاتور و روی آیکون چرخ دنده کلیک کنید:
فرم تنظیمات اندیکاتور مطابق شکل زیر باز میشه که در ادامه پارامترهاشو توضیح میدم:
- در این قسمت می تونید زمان شروع OR رو ست کنید. دقت کنید که زمان وارد شده در این فیلد، باید مطابق با ناحیه زمانی (Time Zone) چارت باشه. مثلا اگر تایم زون چارت UTC هست و شما می خواید OR رو روی شروع بازار لندن ست کنید، باید مقدار “07:00” رو انتخاب کنید. تایم زون چارت هم پاین صفحه سمت راست (کنار log و auto) نوشته شده. نکته دیگه اینکه فیلد دوم (سمت راستی) بلااستفاده هست و کاری بهش نداشته باشید.
- اگر در بازار کریپتو کار می کنید که به صورت 7/24 هست (یعنی 24 ساعته و هفت روز هفته)، بذارید این تیک فعال باشه. در غیر این صورت (برای فارکس و سهام) برش دارید.
- در این قسمت می تونید پریود اندیکاتور ATR رو تغییر بدید.
- در این قسمت می تونید ضریب A رو تنظیم کنید.
- اینجا هم می تونید ضریب ATR برای خطوط C رو تنظیم کنید.
- در نهایت، در این قسمت هم می تونید پریود ناحیه پیوت چند روزه (3 یا 5 یا هرچی) رو تنظیم کنید.
خب، اینم از این. اگر با رنگ ها و نمایش اندیکاتور هم حال نمی کنید و می خواید تغییرش بدید، تو همین فرم تنظیمات روی تب “Style” کلیک کنید. اونجا می تونید رنگ و ضخامت همه خطوط و نواحی رو تنظیم کنید.
متشکرم از وقتی که در اختیارم قرار دادید، امیدوارم که این اندیکاتور براتون مفید باشه. پیشنهاد می کنم پروفایل تریدینگ ویو من (با نام کاربری QuantCT) رو دنبال کنید تا از انتشار اسکریپت های جدید مطلع بشید. هر سوالی هم دارید، همینجا کامنت بذارید.
تا اندیکاتور بعدی، فعلا خداحافظ.
درباره محمدامین ساقی زاده
سرمایه گذار کوانت | مدرس | مشاور. اطلاعات بیشتر در صفحه "درباره من".
نوشته های بیشتر از محمدامین ساقی زادهمطالب زیر را حتما مطالعه کنید
اندیکاتور PMA – لایه سوم استراتژی ACD
دوره های آموزشی مرتبط
آموزش ساخت استراتژی و اندیکاتور در تریدینگویو (سطح مبتدی)
مبانی و مفاهیم بکتستینگ استراتژیهای معاملاتی
مبانی و مفاهیم کوانت تریدینگ و الگوتریدینگ
دوره جامع معاملات الگوریتمی ارزهای دیجیتال
33 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام ضمن تشکر بابت منتشر کردن رایگان این اندیکاتور
ی سوالی داشتم درمورد بازار کریپتو که یک بازار 24 ساعته هست or هارو کجا مشخص کنیم؟
خوده اندیکاتور که ساعت 3:30 شروع کندل روزانه or رو مشخص کرده
ولی در تایم 15 دقیقه گذشته بازار رو که نگاه کردم نتیجه جالبی نشون نمیداد.
سلام، متشکرم.
من استراتژی acd رو زیاد بلد نیستم. این اندیکاتور رو هم صرفا به خاطر دست ورزی خودم و دوستی با آقای دکتر یزدانی نوشتم. برای ستاپ های اندیکاتور باید به دانش خودتون از استراتژی اکتفا کنید.
سلام وقت بخیر
ببخشید بنده در تریدینگ ویو تایم زونم تهران هست وقتی شروع بازار رو 11.30 میزارم عملا ساعت 20.00 برای من شروع میشه.علت چی هست؟
سلام، متشکرم.
سه تا مسئله اینجا وجود داره:
1. این اندیکاتور فقط از بازار کریپتو به درستی پشتیبانی می کنه.
2. اگر شروع بازار رو 11:30 گذاشتید، تایم فریم چارت باید “حداکثر” 30 دقیقه ای باشه.
به عبارت دیگه، ساعت و دقیقه ای که برای شروع ست می کنید، باید در کندل های چارت دیده بشه (روی اوپن کندل ها). اگر این مورد نیاز به توضیح بیشتر داره، تو گروه تلگرام بهم بگید تا ویس بفرستم.
3. با اینکه شما تایم زون رو روی تهران ست کردید، اما تریدینگ ویو موقع اجرای کدهای مربوط به زمان و تایم فریم های مختلف، ملاک رو تایم زون اکسچنج قرار میده.
مثلا روی چارت یک ساعته بیتکوین از بایننس (که تایم زون اکسچنج UTC هست)، اگر تایم زون چارت رو روی تهران ست کنید و زمان شروع OR رو ساعت 11:00 ست کنید، می بینید که زمان شروع OR جدید روی چارت ساعت 14:30 میشه! به عبارت دیگه: تایم زون چارت + ساعت شروه که میشه 3:30 + 11:00 و برابر هست با 14:30 ! این مورد رو کاریش نمیشه کرد چون در تریدینگ ویو قابل تنظیم نیست.
سلام ، استاد من یه سوال داشتم.
من تو تریدینگ ویو وقتی میزارم رو تایم زون تهران و او ار رو میزارم شروع بازار لندن یعنی ۱۱:۳۰ روز معاملاتی جدید برای من ساعت ۲۰:۰۰ باز میشه ولی تو تایم زون نیویورک که شروعم میزارم رو ۰۳:۰۰ بامداد به وقت نیویورک تو نیویورک ۰۳:۰۰ بامداد شروع میشه و به وقت تهران هم ساعت ۱۱:۳۰ روز معاملاتی جدید تشکیل میشه
سلام. متشکرم از کامنتتون.
من چک می کنم ببینم چیه جریان. تو گروه تلگرام عضو بشید و دنبال کنید. همین روزا می خوام این اندیکاتور رو آپدیت کنم و ورژن جدید پابلیش کنم. اونجا اگر فرامو کردم این مورد رو عنوان کنم، بهم یادآوری کنید لطفا.
سلام وقت بخیر لطفا تو آپدیت جدید امکان تنظیم بازه ی OR رو هم منظور بفرمایید ، مثلا بشه OR رو 15 دقیقه دز نظر گرفت یا 30 دقیقه یا … بسیار ممنونم از زحماتتون
سلام، متشکرم.
بله این قابلیت رو اضافه خواهم کرد.
سلام.چطور میشه به پلتفرم تحلیل تکنیکال دسترسی داشت؟
سلام. توجه سوالتون نشدم. منظورتون از “پلتفرم تحلیل تکنیکال” چیه؟
استاد سلام
من فرمول پیووت 1 روزه و چند روزه رو متوجه نشدم
میشه شفاف تر توضیح بدید
سلام، وقتتون بخیر.
HL2 یعنی “high بعلاوه low، تقسیم بر 2”.
HLC3 یعنی “high بعلاوه low بعلاوه close، تقسیم بر 2”.
منظور از abs هم قدر مطلق هست.
سلام بر استاد ارجمند
براتون مقدور باشه مورد زير رو توضيح بيشتري بفرماييد:
(((در این قسمت می تونید زمان شروع OR رو ست کنید. دقت کنید که زمان وارد شده در این فیلد، باید مطابق با ناحیه زمانی (Time Zone) چارت باشه. مثلا اگر تایم زون چارت UTC هست و شما می خواید OR رو روی شروع بازار لندن ست کنید، باید مقدار “07:00” رو انتخاب کنید.)))
مگر زمان شروع بازار 8 صبح لندن نيست چرا روي 7 ست كرديد؟
سلام، متشکرم.
من اشتباه کردم. من ساعت کار بازارها رو دقیق نمی شناسم. اما توضیحات همونه که عرض کردم.
به نظرم درست کفتن چون لندن UTC+1 هست و گفتن اگر ساعت تریدینگ ویو روی UTC باشه زمانی که نشان می دهد و بازار لندن ۸ شروع نمی شود شما باید ۷ بگذارید همان طور که اگر ساعت تریدینگ ویو روی UTC+4:۳۰ باشه و ایران باشید برای شروع بازا لندن باید روی ۱۱:۳۰ بگذارید برای بازار لندن
سلام میشه رباتی نوشت که با acd خرید و فروش کنه
سلام. بله شدنیه.
سلام.ممنونم از اندیکاتور خوبتون.
در بعضی جفت ارزها بهتره or را به جای 15 دقیقه مثلا 30 دقیقه بگیریم. چطور این کار را انجام بدیم؟
لطفا راهنمایی بفرمایید.
سلام، متشکرم.
کافی تایم فریم چارت رو بذارید روی ۳۰ دقیقه ای، و زمان مورد نظر برای شروع or رو در تنظیمات ست کنید.
با سلام و تشکر فراوان از جناب ساقی زاده
امکان اینکه این اندیکاتور را در تریدیگ ویو برای سهام بورس و اتی و اپشن ایران اجرا کرد یا اینکه ان را در رهاورد پیاده کرد هست یا خیر تا بتوانیم از ان به بهترین شکل استفاده برد/
سلام، متشکرم.
خیری نمیشه چون فقط خود سایت تریدینگ ویو از زبان پاین اسکریپت پشتیبانی می کنهف و دیتای بورس ایران رو هم نداره.
استاد عالی عالی عالی
متشکرم. نظر لطفتونه.
سلام استاد عزیز
خوش وسلامت و پرسود باشید
استاد عزیز مت توی باینانس با ip به وقت امستردام کار میکنم
اگه لطف بفرمایید تنظیمات این اندیکاتور رو برام مشحص کنید بی نهایت از وجود شریفتون سپاسگزارم
ارادتمند شما سعید
سلام، متشکرم.
خودتون مطابق اون چیزی که توضیح دادم انجام بدید. باید تایم زون آمستردام یا هر تایم زون مورد نظر دیگه ای رو مشخص کنید، بعد شروع OR رو به وقت اون تایم زون بدست بیارید و در فیلد مربوطه وارد کنید.
سلام و درود خدمت اساتید بزرگوار جناب دکتر ساقی زاده و جناب دکتر یزدانی
عرض تشکر دارم بابت آموزه ها و اطلاع رسانی خوبتون.استاتژی ACD بسیار مفید و کاربردی بود برام خصوصا که تونستم از اندیکاتورهای مربوطش در محیط تریدینگ ویو استفاده کنم.
پایدار و تندرست باشین
سلام دوست عزیز، خیلی متشکرم از نظر پرمهرتون، خوشحالم که براتون مفید بوده.
ضمنا بنده دکتر نیستم، بازم متشکرم از لطفتون.
استاد ساقی زاده سلام و صبح بخیر
ممنون از راهنماییتون
بسیار عالی مثل همیشه
دو تا سوال دارم
۱:در نسخه خریداری شده لایه ۳ و ۴ قابل تغییر هست یا خیر
۲:براتون امکان داره قسمت market session رو دوباره بفرمایید ،من کامل متوجه نشدم فرمایش شما رو
ممنونم
سلام، متشکرم، نظر لطفتونه.
1. نسخه قابل فروشی فعلا در کار نیست. اما در نسخه جدید دوره پاین اسکریپت، تکمیلش می کنم چون ساختنش از نظر آموزشی خیلی مفید و چالش برانگیزه. تو همون دوره هم می ذارم باشه. اما شما همین الانم می تونید PMA رو به این دولایه استفاده کنید. تو تریدینگ ویو سرچ کنید ACD PMA و ازش در کنار این اندیکاتور استفاده کنید.
2. کلا برای تنظیم مارکت سشن، سه مورد رو باید در نظر بگیرید: تایم زون چارت، زمان شروع OR و تیک بازار 7/24 برای کریپتو.
اولین کاری که می کنید، تایم زون چارت رو مطابق صلیقه خودتون ست می کنید. مثلا برای ست شدن به وقت ایران، می ذاریدش روی +04:30. بعدش زمان مورد نظر OR رو به وقت ایران (چون تایم زون چارت رو ست کردید روی ایران) تو فیلد سمت چپی وارد می کنید، و فیلد زمانی دوم رو بی خیال شید. در نهایت اگر نمادی که بررسی می کنید، کریپتو “نیست”، اون تیک 7/24 رو بردارید. وگرنه برای کریپتو بذارید باشه.
امیدوارم روشن تر شده باشه ماجرا.
استاد یه سوالی داشتم در ACD 1&2 آیتم 24/7 حذف شده دلیل خاصی داره؟
خیر حذف نشده. شاید کد قدیمی تری رو به چارت اضافه کردید. مطابق رویه گفته شده، همون اندیکاتور رو به چارت اضافه کنید، می بینید که تغییری نکرده.
سلام استاد.
از شاگردان دوره acd استاد یزدانی هستم.
از ادمین سوال کردم شما رو معرفی کردن. من در انتخاب اندیکاتورها در تریدینگ ویو مطابق دستور شما اقدام میکنم ولیکن به صفحه دیگه که سورس برنامه انگار اونجاست میفرسته .
لطفا راهنمایی فرمایید
سلام.
لینکی که در بالای صفحه به عنوان لینک اندیکاتور ACD می بینید، لینک مربوط به توضیحات و سورس کد این اندیکاتور در سایت تریدینگ ویو هست.
اگر می خواید این اندیکاتور رو به چارت اضافه کنید، مطابق مراحل گفته شده در بخش “نحوه استفاده از اندیکاتور لایه اول و دوم ACD” عمل کنید.